پروفیل گالوانیزه

پروفیل یکی از مصالح فلزی پرکاربرد در صنعت و ساختمان‌سازی است که در ابعاد، ضخامت و انواع مختلف وجود دارد. این محصول پرکاربرد از لحاظ شکل ظاهری، کاربرد و متریال دارای دسته‌بندی‌های مختلف است. پروفیل گالوانیزه یکی از انواع مهم آن براساس جنس ساخت است که در این مطلب قرار است به طور کامل درباره آن صحبت کنیم. اگر می‌خواهید به طور دقیق بدانید پروفیل گالوانیزه چیست؟ چه ویژگی‌هایی دارد؟ انواع و کاربردهای آن کدام‌اند؟ و قیمت ورق گالوانیزه و اطلاع از قیمت روز پروفیل می‌توانید این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

فهرست مطالب
انواع پروفیل
پروفیل گالوانیزه چیست؟
عمل گالوانیزه کردن مصالح فلزی
انواع پروفیل گالوانیزه
کاربرد پروفیل گالوانیزه F47
کاربرد پروفیل گالوانیزه U70
کاربرد پروفیل گالوانیزه فلنج
کاربردهای مهم پروفیل گالوانیزه
کاربرد پروفیل گالوانیزه در ساختمان‌سازی
کاربرد پروفیل گالوانیزه در معابر
کاربرد پروفیل گالوانیزه در تولید چهارچوب درب و پنجره
ویژگی پروفیل گالوانیزه
انواع پروفیل
ابتدا لازم است بدانید در صنعت به تجهیزاتی که سطح مقطعی کوچک اما طول بلندی دارند، پروفیل گفته می‌شود. در تمام طول پروفیل، سطح مقطع به صورت ثابت است و ساختار هرمی پیدا نمی‌کند. پروفیل‌ها را می‌توان براساس سطح مقطع آنها در انواع مربع، مستطیل، دایره و غیره تولید کرد. در ضمن این تجهیزات اغلب از فلزاتی مانند آهن و فولاد ساخته می‌شوند. انواع لوله و قوطی‌ در دسته‌بندی پروفیل‌های باز قرار دارند و انواع‌ نبشی، ناودانی‌، میلگرد و تسمه جزء پروفیل‌های بسته محسوب می‌شوند. علاوه‌بر این براساس جنس شامل پروفیل گالوانیزه، پروفیل استیل، پروفیل کامپوزیت و پروفیل آلومینیوم می‌باشد. بر اساس سطح مقطع، پروفیل‌ها به دو گروه تقسیم می‌شوند:

پروفیل‌های باز
پروفیل‌های بسته
موضوع این مقاله، بررسی دسته‌ی دوم یعنی پروفیل‌های گالوانیزه‌ای است. اما پیش از معرفی، به شرح درباره‌ی فرایند گالوانیزه کردن و آن چیزی که در این روند اتفاق خواهد افتاد، می‌پردازیم. جهت آشنایی با محصولات و کارخانه گروه صنعتی تهران شرق می‌توانید کلیک کنید.

پروفیل گالوانیزه
پروفیل گالوانیزه چیست؟
به طور کلی به پروفیل‌هایی گفته می‌شود که عمل گالوانیزه کردن روی آنها اجرا شده است. در واقع استفاده از فلز روی به عنوان پوشش بر روی فولاد باعث مقاومت آن در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی می‌شود و به همین خاطر کاربرد پروفیل گالوانیزه در شرایط آب‌وهوایی با رطوبت بالا مانند مناطق شمال کشور بسیار گسترده است. پوشش گالوانیزه به صورت چند لایه روی پروفیل قرار می‌گیرد. یعنی لایه اولی ترکیبی از آهن و روی است و هر اندازه که به لایه خارجی و سطحی نزدیکتر می‌شویم، لایه از روی خالص خواهد بود. لازم است بدانید در صورتی که در انواع پروفیل گالوانیزه پوشش روی آن دچار خراش و آسیب با عمق زیاد شود، زنگ‌زدگی می‌تواند اتفاق بیفتد و به تدریج در سطح کار گسترده شود.

بیشتر بخوانید : با تسمه گالوانیزه و توری حصاری گالوانیزه آشنا شوید.

عمل گالوانیزه کردن مصالح فلزی
پروفیل‌هایی که عمل گالوانیزه کردن را بر روی آن اجرا نمایند، به نام پروفیل‌ گالوانیزه شناخته می‌شوند. پروفیل گالوانیزه، مقاومت در برابر خوردگی است که فرآیند مقاوم‌سازی آن در اثر عمل گالوانیزه کردن انجام شده است. همانطور که می‌دانید مصالح آهن و فولاد در شرایط مرطوب و مستعدد زنگ‌زندگی دچار خوردگی می‌شوند و این می‌تواند خسارت‌های زیادی به سازه‌های مختلف وارد کند. بنابراین برای جلوگیری از خوردگی فلزات و مقاوم‌سازی آنها بهترین راه‌کار، گالوانیزه کردن است. این فرآیند از صد و پنجاه سال قبل به منظور افزایش مقاومت فلزات در برابر شرایط آب‌وهوایی کاربرد داشته است.

در این فرایند؛ فلز آهن یا فولاد، در حمام‌هایی پر شده از فلز روی مذاب شده قرار می‌گیرند و به این ترتیب سطح آن‌ها با فلز روی کاور و پوشانده خواهد شد. از آن‌جایی که فلز روی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی در محیط مرطوب مقاوم است، روکش این فلز می‌تواند به کاربرد آهن و فولاد در شرایط جوی خاص و افزایش طول عمر آن کمک کند. ساخت پروفیل گالوانیزه به شکل‌های مختلفی اعم از گالوانیزاسیون گرم، سرد یا الکترولیتی قابل انجام است. البته معمولاً روش گالوانیزاسیون گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پروفیل گالوانیزه
انواع پروفیل گالوانیزه
اکنون که متوجه شدید پروفیل گالوانیزه چیست و فرآیند تولید آن چگونه است، لازم است که کمی درباره انواع آن بدانید. این محصول دارای انواع مختلفی است. به عنوان مثال در بازار انواع پروفیل صنعتی، کشاورزی، سبک و سنگین وجود دارد. کاربرد پروفیل گالوانیزه در انواع آن متفاوت است. به عنوان مثال از پروفیل‌های U شکل با ضخامت یک تا دو میلی‌متر در ساخت سقف سوله‌ها و مدل‌هایی که ضخامت سه میلی‌متر دارند، برای ساخت ستون استفاده می‌شود. همچنین براساس فرم شکل ساخت دارای انواع زیر است:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *